Κεραυνοί του Κοινοτικού Συμβουλίου Σελλασίας για τη Γιορτή Ελιάς

"Κϋριε Δούκα, δείτε τις πράξεις και όχι τα λόγια σας! Μην μας κουνάτε το δάχτυλο"

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος κατηγόρησε τους Σελλασιώτες ότι δεν έχουν κάνει τίποτα για τη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού και ότι αυτός μόνο έχει ενδιαφερθεί.

Σε αυτά τα λόγια δε μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και να μην επισημάνουμε τα γεγονότα τα οποία ο Δήμαρχος μετά τις τελευταίες δηλώσεις του τα αμφισβητεί.

Αμφισβητεί το γεγονός ότι στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Σελλασία Γενική Συνέλευση των Κατοίκων με εκπρόσωπο του Δήμου τον κ. Αθανάσιο Καρλαύτη και του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού την κα Τασία Κανελλοπούλου.

Αμφισβητεί το πρόσφατο Δελτίο Τύπου του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλασίας και όσα λεπτομερώς αναφέρονται σε αυτό.

Με ποιο τρόπο μια μικρή τοπική κοινωνία θα διοργανώσει ένα διαδημοτικό φεστιβάλ με εκθέσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δράσεις και μάλιστα χωρίς χρήματα???

Το Ν.Π.Π.Π. Σπάρτης ενώ το 2019 είχε στον προϋπολογισμό του 19.000 €, το 2020 η παρούσα δημοτική αρχή τα μείωσε σε 10.000 € και μετά το ποσό μηδενίστηκε. Ο κωδικός για τη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού εξαφανίστηκε.

Πώς ένας Δήμαρχος που θέλει να γίνει μία διοργάνωση επιτρέπει να εξαφανιστούν τα ποσά???

Με τι χρήματα θα γίνει η διοργάνωση????

Ξεκάθαρα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3 Οκτωβρίου 2022 στη συζήτηση που έγινε για τη γιορτή ελιάς και λαδιού ο Δήμαρχος την κατέταξε σε μια Τοπική Γιορτή με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα βοηθήσει.

Άρα, αυτό ήταν το προεκλογικό σχέδιο του κ. Δούκα για τη Σελλασία, μόνο που δε το διευκρίνισε και άφηνε να εννοηθεί ότι θα πραγματοποιηθούν ξανά οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που γίνονταν.

Επομένως, οι φόβοι μας τότε για τη ΜΗ διοργάνωση της γιορτής βγήκαν αληθινοί.

Απαντώντας στον κ. Δούκα του λέμε ότι: «Τοπικές Γιορτές έχουμε και αν οι φορείς του χωριού μας επιθυμούν στο μέλλον να θεσπίσουν νέες θα το κάνουν. Δεν θα περιμένουμε εσάς να μας κουνήσετε το δάχτυλο.»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού διοργανώνει κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία και απήχηση εκδηλώσεις τις οποίες από ότι φαίνεται ο Δήμαρχος δε τις γνωρίζει.

Εμάς βέβαια δε μας προκαλεί καμία εντύπωση, για το λόγο ότι ακόμη και σε συνδιοργάνωση του Ν.Π.Π.Π. Σπάρτης με την Πανελλήνια Ένωση Φυσικών, εκδήλωση στην πλατεία του χωριού την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, δεν υπήρχε εκπροσώπηση από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού αλλά και από τον Δήμο.

Για όλη τη διοργάνωση τότε, έτρεξε το Τοπικό Συμβούλιο.

Πριν καταλογιστούν ευθύνες λοιπόν στους κατοίκους αλλά και στους φορείς του χωριού ας δει ο Δήμαρχος τις δικές του πράξεις και όχι τα λόγια.

Δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι κάτοικοι του χωριού από την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής που διοικεί το Δήμο Σπάρτης καθώς ένα γεγονός το οποίο έδινε χαρά σε όλους και περίμεναν την έναρξη των προετοιμασιών, για να βοηθήσουν μικροί και μεγάλοι με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας, έχει γίνει χειρότερο από το παιχνίδι της κολοκυθιάς.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι παρών στα προβλήματα του τόπου και συμμετέχει ενεργά σε κάθε τι που γίνεται προς όφελος του χωριού και των κατοίκων.

Κοινοτικό Συμβούλιο Σελλασίας