Σταφιδωτά από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμα μοναδική συνταγή

Υλικά για τη ζύμη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κ σ κονιάκ
1 βανίλια
700-800 γρ φαρίνα κόκκινη

Για τη γέμιση
1 ποτήρι σταφίδες
1/2 ποτήρι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 κ σ ελαιόλαδο
ξύσμα 1/2 λεμονιού
1 κ γλ κανελογαρύφαλλα

Τρόπος παρασκευής
1. Με τα υλικά της ζύμης ετοιμάζετε μια εύπλαστη ζύμη. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και ετοιμάζετε τα σταφιδωτά.
2. Κόβετε κομματάκια ζύμης και τα ανοίγετε σε μικρά στρογγυλά φύλλα. Βάζετε σε καθένα 1 κ σ γέμιση. Τα κλείνετε έτσι ώστε να πάρουν στενόμακρο σχήμα και τα τοποθετείτε
σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
3. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 170ο για 20′-25′.
Τρώγονται σκέτα ή σιροπιαστά με σιρόπι που φτιάχνετε με 1/2 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και 1/4 ποτήρι μέλι. Το βράζετε για 3′ και τα σιροπιάζετε ζεστά με το ζεστό σιρόπι.