Στα Βραβεία Επιχειρηματικότητας ο Πέτρος Δούκας

Ο κ. Δήμαρχος συγχαίρει θερμά τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον τομέα τους από το Επιμελητήριο Λακωνίας

Στην εκδήλωση απονομής «Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2023» του Επιμελητηρίου Λακωνίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Γύθειο, παρέστη ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας.

Ο κ. Δήμαρχος συγχαίρει θερμά τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον τομέα τους, για τη δυναμική παρουσία τους στο χώρο. Οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν από το Επιμελητήριο Λακωνίας είναι:

-Ελαιώνες Σακκελαρόπουλου

-Οινούντας ΑΕΒΒΕ

-Αλέα ΑΒΕ

-Μολών Λαβέ αε

Agrosparta

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων Πακίων

-Μαριλένα Σωτήραλη (Sotirali Family) Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

-Κανέλλα Μαυροειδόγγονα (Μανιάτικη Μελισσοκομία) Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Ο κ. Δήμαρχος μεταξύ άλλων δήλωσε, πως «το Δίκτυο Συνεργασίας για την Ανάπτυξη των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, «Evrosparta», προκειμένου να συμβάλλει άμεσα και ενεργά και στην αγροτική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, έχει υλοποιήσει και θα υλοποιήσει δράσεις με σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Άλλωστε, υπενθυμίζεται πως έχει ήδη δημιουργηθεί ο Αγροτικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων που ως στόχους έχει:

-τη βελτίωση των συστημάτων προβολής, μάρκετινγκ, επικοινωνίας και πληροφορικής και διάθεσης των προϊόντων στις διεθνείς αγορές με τη βοήθεια των νέων ηλεκτρονικών μέσων

-τη βελτίωση των συστημάτων προμηθειών εφοδίων

-την επίτευξη εκπτώσεων (κατοχύρωση μειωμένων τιμών) για την αγορά γεωργικών μηχανημάτων, εφοδίων, φυτοφαρμάκων, ζωοτροφών, λιπασμάτων, κλπ.

-την αξιοποίηση των διαπιστευμένων οργανισμών πιστοποίησης για το πώς οι παραγωγοί μπορούν να πιστοποιηθούν ως παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, καθώς και για τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να τους οδηγήσουν στο να γίνουν «βιοπαραγωγοί».

-τη συνεχή εκπαίδευση και παροχή συμβουλών για τη βελτίωση της ποιότητας και της παραγωγικότητας και προς τους Νέους Παραγωγούς, από τους καλύτερους ειδικούς.

-τη δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Καινοτομίας στη Σπάρτη

-την ενημέρωση για την αξιοποίηση Προγραμμάτων τύπου ΕΣΠΑ, και άλλα.

Εκ του Δήμου