Σπρινγκ ρολς από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά
6 κομμάτια φύλλα κρούστας, τετράγωνα πλευράς 25 εκ, ή έτοιμη ζύμη για σπρινγκ ρολς
2 κ σ ηλιέλαιο
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κ σ σόγιας
300 γρ φύτρες φασολιών
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές λωρίδες
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτά κομμάτια
μανιτάρια σιτάκε ή άλλα ψιλοκομμένα
σησαμέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε όλα τα υλικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4′-5′ ακόμα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
2. Βάζετε 2 κ σ από το μείγμα σε κάθε κομμάτι φύλλου κρούστας. Τυλίγετε τα ρολά 1 φορά. διπλώνετε τις άκρες και συνεχίζετε το τύλιγμα μέχρι να σχηματιστεί ένας κύλινδρος. Κολλάτε τις άκρες
βρέχοντας τις με λίγο νερό και αφήνετε τα ρολά να μείνουν για λίγη ώρα.
3. Τηγανίζετε τα ρολά στο σησαμέλαιο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρετε με γλυκόξινη σάλτσα και τα συνοδεύετε με φετάκια αγγουριού.