Εκδήλωση SPD της Νομαρχιακής στη Μάνη

pasok-logo300Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, στο κτιριακό συγκρότημα του Παραρτήματος Κοινωφελούς Οργανισμού που εδρεύει στο Δήμο Ούννα της Γερμανίας με την επωνυμία « ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΥΝΝΑ Α. Σ. »

και βρίσκεται στην Καρυούπολη Γυθείου, πραγματοποιήθηκε λιτή τιμητική εκδήλωση από εκπροσώπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, προς τιμήν του συμπατριώτη μας Λάκωνα, κ. Τάκη Καπουρελάκου.
Ο κύριος Καπουρελάκος,τιμήθηκε λόγω της πεντηκονταετούς συμμετοχής του ως μέλος στο κόμμα SPD, λόγω των υπηρεσιών που πρόσφερε στον τομέα των αλλοδαπών εργαζόμενων, ιδιαίτερα λόγω της φροντίδας που παρείχε σε Έλληνες της Γερμανίας κατά την διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και για την σημαντική του αρωγή στο πρόγραμμα της γερμανο- ελληνικής πρωτοβουλίας “Ger-Mani“, στηρίζοντας την ανάπτυξη της περιφέρειας της Μάνης Λακωνίας, που αποσκοπεί στην βελτίωση των υποδομών της.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο  Βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ και Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο  Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας κ. Νίκος Ι. Κουφός εκπρόσωποι της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Μάνης, Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ καθώς και μέλη της Οικογένειας του κ. Καπουρελάκου.
Οι εκπρόσωποι του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD),  Peter Sylvester, Rolf Stoeckel και Michael Jacob, επέδωσαν στον τιμώμενο κ. Καπουρελάκο, τιμητική επιστολή  και την διάκριση του μεταλλίου Willy-Brandt, για την πεντηκονταετή προσφορά του στο Κόμμα και την εργατική τάξη της Γερμανίας.
Στη συνέχεια μίλησαν ο τιμώμενος κ. Καπουρελάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που του έγινε, ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος ( στην Αγγλική γλώσσα ), εξήρε την πολύχρονη προσφορά του Λάκωνα συμπατριώτη μας στο συνδικαλιστικό και πολιτικό γίγνεσθαι μιας χώρας σαν τη Γερμανία  και τέλος  ο κ. Νίκος Ι. Κουφός, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και αλληλεγγύης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για μια αλλαγή της οικονομικής ευρωπαϊκής πολιτικής με στόχο την εξάλειψη των κοινωνικών ανισορροπιών, την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων και του περιορισμού της ανεργίας των νέων.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας