Σπάρτη: “Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και τα συνδικάτα”

Πορεία στους δρόμους της Σπάρτης

Στο κάλεσμα σε συλλαλητήριο στη κεντρική πλατεία της Σπάρτης την Τετάρτη 16/6 στις 7 μ.μ. που απεύθυναν το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας και η ΔΑΣ, παράταξη του ΠΑΜΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας, ανταποκρίθηκαν οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής.

Στο συλλαλητήριο μίλησε ο Γιώργος Κυριακάκης εκλεγμένος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ και ο Πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας Βασίλης Σαραντόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κυριακάκης ανέφερε: «Τη περασμένη Πέμπτη η πόλη μας πλημμύρισε από απεργούς στη μεγαλύτερη συγκέντρωσή μας που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Δείξαμε ένα κομμάτι από την τεράστια δύναμη μας, διατρανώσαμε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια.

Σήμερα, και στη Σπάρτη ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και δίνουμε την απάντηση στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, στους ανθρώπους τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τα ζωντανά σωματεία, οι ταξικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι που προβληματίζονται για τα μέτρα που θέλουν να περάσουν, είμαστε εδώ για να δώσουμε μια καθαρή απάντηση. Αυτός ο νόμος έκτρωμα δεν θα περάσει! Η εργατική τάξη θα τον καταργήσει στην πράξη με τους αγώνες της!».

Στην ομιλία του ο Βασίλης Σαραντόπουλος ανέφερε: « Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που αντί για κλιμάκωση του αγώνα και ενάντια στις αγωνιστικές διαθέσεις των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που απέργησαν στις 10 Ιούνη και σε συνεννόηση με κυβέρνηση και εργοδοσία αποφάσισαν την λήξη των αγώνων και που τους υπονόμευαν από την αρχή.»

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική και με παλμό πορεία στους δρόμους της Σπάρτης.