Σπάρτη: Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος , θα πραγματοποιηθούν στη Σπάρτη, οι παρακάτω εκδηλώσεις.

Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων , Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 15ης Σεπτεμβρίου 2019. Φωταγώγηση των Δημοσίων κτιρίων και του Δημοτικού Καταστήματος , κατά τις βραδινές ώρες της 15ης Σεπτεμβρίου 2019.
Ώρα 9.55 Τέλος προσέλευσης επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10.00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό. Μετά το τέλος της
επιμνημόσυνης δέησης θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Θα ακολουθήσει ομιλία από την κ. Ελένη Δαράκη, εκπαιδευτικό Δ/ντρια 2ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης
Ώρα 10.40 Τέλος προσέλευσης επισήμων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.
Ώρα 10.45 Επιμνημόσυνη δέηση.
Προσευχή από τη φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης.
Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.
1)Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων 2)Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λακωνίας 3) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας 4) Δήμαρχο Σπάρτης 5) Εκπρόσωπο της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας 6) Εκπρόσωπο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας 7) Εκπρόσωπο Λιμενικών αρχών Λακωνίας 8) Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των νεκρών.
Εθνικός Ύμνος.
Στις εκδηλώσεις παρακαλείται να παρευρεθεί και να χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος, καθώς επίσης παρακαλούνται να παρευρεθούν οι Πολιτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές και όλος ο λαός της Πόλης.
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν: Την επιμνημόσυνη δέηση η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Την παράταξη και απόδοση τιμών το ΚΕΕΜ Σπάρτης. Την οργάνωση της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας.
Τελετάρχες ορίζονται οι: κα Αφροδίτη Γρηγοράκου υπάλληλος της ΠΕ Λακωνίας και ο κος Κώστας Ρουμελιώτης , υπάλληλος του Δήμου Σπάρτης.

1. Η Βουλή των Ελλήνων με το Ν. 2645/1998 καθιέρωσε την 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα Εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Με το Π.Δ 304/2001 σε εξουσιοδότηση του παραπάνω νόμου καθορίζονται οι λεπτομέρειες και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή.
2. Με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζεται ότι οι φετινές εκδηλώσεις για την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Στην πόλη της Σπάρτης την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
α) Γενικός σημαιοστολισμός.
β) Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων κ.λ.π.
γ) Επιμνημόσυνη Δέηση– Ομιλία στο Μητροπολιτικό Ναό.
δ) Κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Διευκρινίζουμε ότι όποιο Νομικό Πρόσωπο θελήσει να καταθέσει στεφάνι στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα πρέπει να ενημερώσει σχετικά την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας μέχρι την Πέμπτη 12-09-2019 στο τηλέφωνο 27313 63101,102

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ