Σπάρταθλον 2022 και «Σπαρτάθλιον»

*Οι απόψεις που δημοσιεύονται εκφράζουν το συντάκτη κάθε άρθρου και δεν αποτελούν συμπεράσματα ρεπορτάζ ή τοποθέτηση της ιστοσελίδας

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μπορεί να βιώσει αρνητικά μια οικογένεια, μια εκπληκτική  γιορτή  και εμπειρία.

Εν συντομία, ήρθαμε από τη Λαμία 2 μέρες πριν το Σπάρταθλον. Πήγαμε στο Μυστρά, πήγαμε σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους αλλά γενικά μείναμε και κινηθήκαμε εντός Σπάρτης.

Όλα καλά, το Σπάρταθλον (ο τερματισμός, η εκδήλωση το βράδυ, κλπ) εξαιρετική εμπειρία ακόμη και για το 5χρονο παιδί μας.

Την Κυριακή φεύγοντας αποφασίσαμε να δούμε και τον αρχαιολογικό χώρο που είναι λίγο πριν την έξοδο της πόλης στην οδό Λητούς (παράλληλη της Ορθίας Αρτέμιδος). Γενικά η εντύπωση δεν ήταν καλή καθώς ο χώρος ήταν κλειστός και όχι επαρκώς περιποιημένος. Αυτό βέβαια ήταν το λιγότερο καθώς στον δρόμο υπήρχαν παντού σπασμένα ή κομμάτια από αυτοκίνητα και διάφορα μάρμαρα και σκουπίδια, από τις δυο επιχειρήσεις του δρόμου με κίνδυνο να χτυπήσει κάποιος.  (Δηλαδή τις εργάσιμες μέρες τι γίνεται εκεί?)

Και δεν άργησε να συμβεί, εγώ παραλίγο να πέσω σε ένα κομμάτι λαμαρίνας, αρκετά κοφτερό από ότι φαινόταν. Όμως και ο 5χρονος  γιος μου έπεσε περπατώντας και η παλάμη του φαινόταν να έχει γδαρθεί από θραύσματα φαναριών και παρπριζ που υπήρχαν διάσπαρτα μαζί με βίδες και σίδερα στο οδόστρωμα.

Καθαρίσαμε το αίμα και ότι γυαλάκια υπήρχαν στο χέρι του, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε εκνευρισμένοι.

Επί 2 μέρες μετά το παιδί φαινόταν να πονούσε, το κόψιμο στο σημείο είχε αρχίσει να φουσκώνει και το παιδί δεν αισθανόταν πολύ καλά. Μετά από επίσκεψη στον παιδίατρο αφαίρεσε άλλο ένα πολύ μικρό πορτοκαλί γυαλάκι και μας έγραψε αντιβίωση για 10 μέρες λόγω μόλυνσης.

Μετά από 10 μέρες όλα επανήλθαν στην φυσιολογική τους κατάσταση για την οικογενεια μας και για αυτό αποφασίσαμε να μην προβούμε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το συμβάν.

Είναι όμως ντροπή να αμαυρώνεται μια επίσκεψη και μια ωραία γιορτή από τέτοια βιώματα, με τόσους τουρίστες αλλά και Έλληνες επισκέπτες είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

και επειδή μάλλον δεν το γνωρίζεται……ακολουθούν αποδεικτικά για δείτε το χάλι μόνοι σας

Αλκμήνη Πετροπούλου