Ανακοίνωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Όλες οι επετειακές εκδηλώσεις στη Σπάρτη

1. Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών.

2. Με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, με λαμπρότητα την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα, στην πόλη της Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί:

1. Γενικός και τριήμερος Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει:

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

§ Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

§ Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές-μαθήτριες, φοιτητές, προσκόπους και οδηγούς στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου θα γίνει έπαρση της Σημαίας και θα ψαλεί τρισάγιο.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

§ Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας και εκφώνηση πανηγυρικού.

§ Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.

§ Παρέλαση επί της οδού Λυκούργου με τερματισμό στην οδό Αγίου Νίκωνος.

§ Παραδοσιακοί χοροί στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΝΙΚΩΝ ΣΠ. ΤΖΙΝΙΕΡΗΣ