Σπαράγγια στο φούρνο από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα απολαυστικό πιάτο

Υλικά
1 κιλό σπαράγγια
4 αυγά
150 γρ παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
5 κ σ ζωμό λαχανικών
3 κ σ βούτυρο
αλάτι

Τρόπος παρασκευής
1.    Καθαρίζετε και πλένετε με προσοχή τα σπαράγγια, τα αλατίζετε ελαφρά και τα μαγειρεύετε στον ατμό για 15′. Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, βάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ, τους αραιώνετε με τον κρύο ζωμό, προσθέτετε τη μισή τριμμένη παρμεζάνα και χτυπάτε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο και καλά “δεμένο” μείγμα.

2.    Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγες σταγόνες ξύδι και την ενσωματώνετε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα των κρόκων. Βουτυρώνετε καλά ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος τακτοποιείτε τα σπαράγγια, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα , περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και καλύπτετε με το μείγμα των αυγών.

3.    Προθερμαίνετε το φούρνο με τις αντιστάσεις στους 180ο και ψήνετε για 20′. Σερβίρετε τα σπαράγγια ζεστά.