Σπανακο-ταραμο-κεφτέδες δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Όλα τα βήματα της συνταγής

Υλικά
1/2 κιλό σπανάκι
250 γρ ταραμά λευκό
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
1/2 κιλό φρ κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 πράσα, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά), λιωμένες
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε, πλένετε, ψιλοκόβετε και ζεματάτε το σπανάκι. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα υλικά (τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα πράσα).
Ψιλοκόβετε και την πιπεριά, εάν βάλετε.
2. Διαλύετε τον ταραμά σε λίγο χλιαρό νερό. Τον ρίχνετε στα χόρτα, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ζυμώνετε καλά. Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι και το πιπέρι (δεν βάζετε αλάτι
γιατί έχει αρκετό ο ταραμάς).
3. Προσθέτετε τόσο αλεύρι, μέχρι να έχετε ένα μείγμα μέτριο, ούτε σφιχτό, ούτε αραιό. Σε βαθειά κατσαρόλα ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο, ή σπορέλαιο και αφού ζεσταθεί καλά, ρίχνετε
μια μια κουταλιά από το μείγμα. Κάθε φορά βουτάτε το κουτάλι σε μπολ με λάδι και τους τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για να μην “αρπάξουν”.
4. Όταν τηγανιστούν από τη μια πλευρά, γυρίζετε και από την άλλη και τους βγάζετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρετε ζεστούς.