Σουπιές με μάραθο και κουκιά

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
1 κιλό σουπιές μικρές και καθαρισμένες
2 ματσάκια μάραθο
1/2 κιλό φρέσκα κουκιά
300 γρ ελιές πράσινες τσακιστές
2 ξερά κρεμμύδια
3-4 φρ κρεμμυδάκια
1 νεροπότηρο κόκκνο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λάδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε και καθαρίζετε τις σουπιές. Αν είναι μεγάλες τις κόβετε εν είναι μικρές τις αφήνετε ολόκληρες.
2. Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις σουπιές. Τα ανακατεύετε και τα γυρίζετε μέχρι να ροδίσουν. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί, το κρασί.
3. Προσθέτετε και 3 ποτήρια χλιαρό νερό και σιγοβράζετε. Πλένετε και ψιλοκόβετε τον μάραθο και ζεματάτε τα κουκιά. Ρίχνετε το νερό τους και τα προσθέτετε μαζί με το μάραθο και τις ελιές (χωρίς το κουκούτσι) στις σουπιές.
4. Αφήνετε το φαγητό να “ψηθεί” μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνει με τη σάλτσα του. Αλατοπιπερώνετε, δοκιμάζοντας το.