Υλικά
1 φλ τσ ζάχαρη
1 φλ τσ αλεύρι γοχ
1 πακέτο βούτυρο
2 βανίλιες
6 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 σοκολάτες κουβερτούρες
1/2 κουβερτούρα για άλειμμα
τρούφα χρωματιστή για πασπάλισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο με αντιστάσεις. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τις βανίλιες, το αλάτι και το αλεύρι.
2. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το βούτυρο. Προσθέτετε τα υλικά που χτυπήσατε στο μπλέντερ και συνεχίζετε το χτύπημα. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέϊκ και ρίχνετε εκεί το μείγμα.
Το βάζετε στο φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί για 12′ ΜΟΝΟ.
3. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρετε. Το αλείφετε με το 1/2 της κουβερτούρας, αφού πρώτα την έχετε λιώσει και πασπαλίζετε με χρωματιστή τρούφα. Όταν κόψετε το κέϊκ στη μέση, θα υπάρχει ρευστή κρέμα σοκολάτας.