Σοκολάτα με τυρί κρέμα

Δια χειρός Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 6 άτομα
200 γρ τυρί κρέμα (ρικότα ή μασκαρπόνε)
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
3 κ σ κονιάκ
1 κ γλ στιγμιαίο καφέ
το ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
2 κ σ ζάχαρη
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

Τρόπος παρασκευής
1. Σπάζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε να λιώσει σε μπεν μαρί μαζί με 2-3 κ σ νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κονιάκ, τον καφέ και τους κρόκους των αυγών, έναν έναν ανακατεύοντας καλά.
2. Χτυπάτε το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα λεπτά.
3. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και την χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Χτυπάτε επίσης χωριστά τα ασπράδια, με 2-3 σταγόνες ξύδι, σε σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύετε τη σαντιγί με το μείγμα τυριού και κατόπιν προσθέτετε σε αυτό τη σοκολάτα και τέλος τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
4. Μοιράζετε σε 6 μπολ, παγώνετε για 4-5 ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνιρισμένα με τρούφα σοκολάτας, καβουρντισμένα αμύγδαλα ή παγωτό.