Σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για τις ζημιές στη Σκάλα

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη συναντάται το μεσημέρι, στις 14.00, αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας «Sparta Orange», με επικεφαλής τον πρόεδρο της οργάνωσης, κ. Μπλέτα, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και στο Επιμελητήριο Λακωνίας, υπεύθυνος για θέματα εξαγωγών. Τη Δεύτερα εξάλλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στα γραφεία, ενός άλλου συνεταιρισμού της περιοχής, του ΑΣΕ Σκάλας, παρουσία εκπροσώπων από τα κεντρικά του ΕΛΓΑ.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του «Sparta Orange», κ. Πέτρος Μπλέτας αναφορικά με τη συνάντηση στο ΥπΑΑΤ «στην ατζέντα της αυριανής συνάντησης περιλαμβάνεται τόσο των θέμα των πρόσφατων ζημιών στα εσπεριδοειδή της Λακωνίας, από τις θεομηνίες και τον πρόσφατο παγετό, όπως επίσης και το θέμα των εξαγωγών. Οι οποίες εμφανίζουν και ορισμένα προβλήματα», όπως άλλωστε έχει καταγράψει έγκαιρα ο ΑγροΤύπος, από την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα, να πιέζονται οι τιμές τόσο των πορτοκαλιών εποχής, όσο και των μανταρινιών.

Σημειωτέον ότι οι συνεταιριστές από τη Λακωνία θα ζητήσουν και πάλι γρήγορες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, ενώ θα παραδώσουν στον υπουργό ένα πολυσέλιδο, αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις τους.