Σύσκεψη για τις μέδουσες σε Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Απρίλη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής και στην οποία συμμετείχαν Δήμαρχοι παραλιακών Δήμων του Κορινθιακού Κόλπου και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης του φαινομένου των μεδουσών στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό.

Ο Υπουργός εξήγγειλε νέα σύσκεψη για το θέμα με την παρουσία των εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος για να αποσαφηνιστούν οι διαδικασίες και να προχωρήσουν οι μελέτες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Δήμαρχος Πατρέων ζήτησε σαφείς απαντήσεις και δεσμεύσεις δεδομένου ότι εισερχόμεθα στην καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Για το όλο θέμα είχε σταλεί από την Τρίτη 17 Απρίλη, έγγραφο του Αντιδημάρχου Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής, Παύλου Στάμου, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Νίκο Μπαλαμπάνη, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζονταν:

«Ο Δήμος Πατρέων, ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά δήμος στην περιοχή του Κορινθιακού και έσω Πατραϊκού, διαθέτει μεγάλο μήκος ακτογραμμής με πολυσύχναστες κολυμβητικές παραλίες κατά τη θερινή περίοδο. Εν’ όψει της κολυμβητικής περιόδου απαιτείται η λήψη μέτρων, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των πολιτών και η οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις κολυμβητικές παραλίες της περιοχής μας. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση σχετικά με ενέργειές σας για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Επειδή κλιματολογικές συνθήκες φαίνεται ότι θα εντείνουν φέτος περαιτέρω το πρόβλημα και η κολυμβητική περίοδος επίκειται παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το σχέδιο δράσης και τις επιμέρους ενέργειες που προγραμματίζετε για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έξαρσης των μεδουσών, στις παράκτιες περιοχές που ανήκουν γεωγραφικά στο Δήμο Πατρέων».