Συνταγή για Πατάτες “βεντάλια”

Υλικά
8 πατάτες, στο ίδιο περίπου μέγεθος
1/2 φλ τσ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ γλ αλάτι και πιπέρι
4-5 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
1 κ γλ θυμάρι
1 κ γλ ρίγανη

Τρόπος παρασκευής
1.    Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κατά μήκος, στην μέση. Χαράζετε στο κάθε κομμάτι, παράλληλες κάθετες τομές, χωρίς όμως να φτάσουν μέχρι κάτω.

2.    Τις τοποθετείτε με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω, σε βουτυρωμένο ταψί. Αναμειγνύετε το βούτυρο ή την μαργαρίνη με το σκόρδο, το θυμάρι και την ρίγανη. Περιχύνετε με το μείγμα τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνετε.

3.    Προθερμαίνετε τον φούρνο με τις αντιστάσεις, στους 170ο και ψήνετε για 40′-45′ περίπου.