Συνταγή για Ταχινοσαλάτα

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
2 ποτήρια ταχίνι
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού
1/2 ποτήρι λάδι
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
2 κλωναράκια ψιλοκομμένο θυμάρι
αλάτι

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε στο μίξερ το ταχίνι και ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το χλιαρό νερό μέχρις ότου αραιώσει. Προσθέτετε τα σκόρδα και σιγά σιγά το λάδι μαζί με το λεμόνι, ώσπου να διαλυθεί και να γίνει
μια ομοιογενής κρέμα.
2. Βάζετε τη σαλάτα σε μπολ και τη γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο θυμάρι. Θέλει πολύ προσοχή όταν την κτυπάτε, για να μην κόψει. Συνοδεύει εξαιρετικά τους ρεβυθοκεφτέδες αλλά και όλους τους χορτοκεφτέδες.