Συνταγή για σιροπιαστή καρυδόπιτα

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
(για 16 άτομα)
10 αυγά
400 γρ ζάχαρη
500 γρ αλεύρι γοχ
300 γρ φρυγανιά τριμμένη
500 γρ βούτυρο λιωμένο
200 ml γάλα
800 γρ καρύδια τριμμένα
3 κ γλ κανελογαρύφαλλα
2 κ γλ μπέκιν πάουντερ
λίγο λιωμένο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί
Για το σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
800 ml νερό
χυμό 2 λεμονιών
2 ξυλάκια κανέλας

Τρόπος παρασκευής
1.    Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε τη φρυγανιά, το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέκιν πάουντερ και το γάλα.
2.    Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την κανέλα, το βούτυρο και τέλος τα καρύδια.
3.    Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμ. 36 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180ο για 40′.
4.    Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 6′ το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού και τα ξυλάκια της κανέλας. Αφαιρείτε την κανέλα και ρίχνετε το σιρόπι ζεστό, με κουτάλα, επάνω στην κρύα καρυδόπιτα.
Γαρνίρετε με τριμμένα καρύδια.