Συνταγή για σαραγλάκια

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά1 πακέτο φύλλα Βηρυτού200 γρ βούτυρο γάλακτος400 γρ καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη150 γρ ζάχαρη1 κ σ κανέλα σε σκόνη1 νεροπότηρο ζάχαρη15 γαρύφαλλα  (λεπτοκοπανισμένα)1 ποτήρι νερόΤρόπος παρασκευής1.    Ζεσταίνετε το βούτυρο γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει, χωρίς να μαυρίσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την καρυδόψιχα με την κανέλα και τα κοπανισμένα γαρύφαλλα.2.    Στον πάγκο κουζίνας απλώνετε ένα φύλλο Βηρυτού και το βουτυρώνετε με πινέλο. Βάζετε ένα δεύτερο από πάνω και πασπαλίζετε με 4 κ σ από  το μείγμα καρυδόψιχας, απλώνοντας να πάει παντού.3.    Τυλίγετε τα φύλλα σε κανονικό ρολό και τα τοποθετείτε μέσα σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να σωθεί το μείγμα του καρυδιού. Παίρνετε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και χαράζετε το ρολό ανά 1.5 εκ., (προσοχή δεν τα κόβετε, απλά τα χαράζετε).4.    Ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο, για 20′-25′, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 3-‘4’, αφού πάρουν βράση. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.5.    Βγάζετε τα σαραγλάκια από το φούρνο και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κομμάτια. Απλώνετε στο ταψί και τα περιχύνετε με το σιρόπι (1-2 κ σ σε κάθε κομμάτι). Τα αφήνετε να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.