Συνταγή για ψητά μήλα

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
9 μήλα, σφιχτά κόκκινα
1 1/2 ποτήρι μαυροδάφνη
1 1/2 ποτήρι σκούρα μαύρη ζάχαρη
1 1/2 κ γλ κανελογαρύφαλλα τριμμένα

Τρόπος παρασκευής
1. Προθερμαίνετε το φούρνο με αντιστάσεις, στους 180ο. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε στα τέσσερα. Τα αραδιάζετε κοντά κοντά, πασπαλίζετε με τα κανελογαρύφαλλα, σκορπίζετε επάνω τη ζάχαρη και περιχύνετε με τη μαυροδάφνη.
2. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, αλλά όχι να λιώσουν. Τότε τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Κρατάτε 4 κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μούλτι.
3. Μαζεύετε τα υγρά από το ταψί, τα ρίχνετε σε κατσαρολάκι μαζί με τα πολτοποιημένα μήλα και τα βράζετε μέχρι να γίνει μια αραιούτσικη σάλτσα, την οποία περιχύνετε επάνω από τα μήλα.
Σερβίρονται σκέτα, ή με παγωτό, ή γιαούρτι.