Συνταγή για μπισκότα – ντόνατ με γκανάς σοκολάτας και κανέλα

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά150 γρ ντόνατς250 γρ κρέμα γάλακτος60 γρ ζάχαρη1/2 πρέζα αλάτι1 κ γλ κανέλλα σε σκόνη350 γρ λευκή σοκολάταΤρόπος παρασκευής1. Σπάστε τα ντόνατς μέσα στην παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και αφήστε τα να μουλιάσουν για 30′, προσθέτοντας τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα. Κατόπιν βάλτε τα σε κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση , ενώ τα ανακατεύετε ελαφρά με το μιξεράκι χειρός.

2. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, αφήνετε να κρυώσει εντελώς και με το κορνέ στήνετε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλετε, επάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

3. Αφήνετε να στερεοποιηθούν και είναι έτοιμα για κατανάλωση. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε μεταλλικό ή πλαστικό σκεύος που κλείνει καλά με καπάκι.