Συνταγή για κρεατόπιτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά6 φύλλα χωριάτικη ζύμη1 αυγό χτυπημένο με 1 κ σ νερόΓια τη γέμιση1 κιλό αρνί ψιλοκομμένο1 φλ τσ τραχανά ξινό2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα1 φλ τσ κεφαλογραβιέρα τριμμένη1 φλ τσ ζωμό κρέατοςαλάτι και πιπέρι2 φλ τσ ελαιόλαδο2 κ σ βούτυρο γάλακτοςΤρόπος παρασκευής1.    Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον τραχανά και την κεφαλογραβιέρα. Ανακατεύετε και ρίχνετε το ζωμό.       Σιγοβράζετε το μείγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφήνετε να κρυώσει.2.    Λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου και στρώνετε τα 3 φύλλα, λαδώνοντας τα ένα ένα χωριστά. Αδειάζετε και απλώνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Γυρίζετε προς τα μέσα το μέρος των φύλλων       που περισσεύει και από πάνω στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα μεταξύ τους.3.    Αλείφετε την πίτα με το αραιωμένο αυγό και την ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο για 1 ώρα περίπου. Σερβίρεται χλιαρή.