Συνταγή για κρεατόπιτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Δείτε όλα τα βήματα

Υλικά(για 14-16 κομμάτια)1 πακέτο χωριάτικο φύλλο750 γρ κιμά μοσχαρίσιο χοντροκομμένο3 κ σ τοματοπελτέ4 κρεμμύδια λιωμένα στο μιξεράκιελαιόλαδο1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί300 γρ τριμμένη γραβιέρα, στον τρίφτη κρεμμυδιού50 γρ μπέικον ψιλοκομμένοαλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής1. Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 5 κ σ ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε τον κιμά, τον ανακατεύετε με το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε μαζί για 5′.2. Προσθέτετε το μπέϊκον σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Διαλύετε τον πελτέ σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και το προσθέτετε στον κιμά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να φύγουν τα υγρά.3. Αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε μέσα την γραβιέρα. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και απλώνετε 2 φύλλα χωριάτικα. Αδειάζετε τη γέμιση και σκεπάζετε με 2 φύλλα ακόμα. Τα φύλλα καλά λαδωμένα μεταξύ τους.4. Χαράζετε την πίττα σε κομμάτια με ένα μυτερό μαχαίρι και ψήνετε για 1 ώρα στον φούρνο στους 180ο.