Συνεχίζονται τα έργα από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας

Ανακοίνωση Θεόδωρου Βερούτη

✅ Ο φωτισμός της Νέας Εισόδου της Σπάρτης, στην επέκταση της Λυκούργου, υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς❗

✅ Αυτό διαπίστωσα σήμερα κατά την επίσκεψη μου, στον χώρο του έργου, μαζί με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, της Π.Ε. Λακωνίας, Άγγελο Πλειώτα.

✅ Η φωτοτεχνική μελέτη έχει υποβληθεί, οι βάσεις των ιστών και τα πίλαρς κατασκευάζονται, τα φωτιστικά έχουν ήδη καταφτάσει και παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την ηλεκτρική σύνδεση του έργου στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου αναμένονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και οι ιστοί των φωτιστικών, ώστε με την τοποθέτησή τους, να ολοκληρωθεί το έργο.

✅ Παράλληλα,
👉 Επανασχεδιάζουμε την περιφερειακή οδό από την παλιά γέφυρα του Ευρώτα, μέσω του κόμβου του Αφυσσού και έως την διασταύρωση με τα Μενελάια, με έμφαση στη δυνατότητα δημιουργίας πεζοδρόμου, όπου αυτό είναι εφικτό και

👉 Εξελίσσεται η μελέτη ανάπλασης του Ευρώτα, με προτεινόμενες υποδομές, που θα είναι ήπιας μορφής και θα έχουν σαν σκοπό την αναψυχή αλλά και να συνδέσουν τον αστικό ιστό της Σπάρτης, με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις παραγωγικές λειτουργίες του τοπίου του ποταμού καθώς και με τα παραποτάμια πολιτιστικά μνημεία.

👉 Βελτιώνουμε την βόρεια είσοδο της Σπάρτης, με συντήρηση και βάψιμο της παλιάς μεταλλικής γέφυρας, αλλά και ανακατασκευή του φθαρμένου οδοστρώματος και των αρμών της γέφυρας του Ευρώτα.

✅ Στόχος μας, να παραδώσουμε έργα, που θα βελτιώνουν άμεσα, την ποιότητα της ζωής των πολιτών της Λακωνίας !