Συνέντευξη Βερούτη στον FLY για σημαντικά έργα στη Λακωνία

Όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης στην πρωινή ζώνη του σταθμού για το Φυσικό Αέριο, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τον κορωνοϊό, την Υφαντική στο Γεράκι, καθώς και τα έργα στη Μονεμβασιά και τον υπόλοιπο νομό

  • Στόχος να διασώσουμε την Υφαντική στο Γεράκι
  • Γίνονται πολλά έργα στην περιοχή της Μονεμβασιάς 
  • Δώσαμε μεγάλη μάχη για το φυσικό αέριο στη Σπάρτη
  • Λύνεται το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο 
  • Τα έργα στη Λακωνία δεν έχουν τύχει της προβολής που αξίζουν λόγω κορωνοϊού 

Στην πρωινή ζώνη του FLY μίλησε, σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κύριος Θεόδωρος Βερούτης, ο οποίος αναφέρθηκε σε μία πλειάδα θεμάτων τοπικού -και όχι μόνο- ενδιαφέροντος.

Αρχικά, γνωστοποίησε την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να συνδράμει στην προσπάθεια διάσωσης της Υφαντικής Τέχνης στο Γεράκι, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε πρόσφατα και ο Περιφερειάρχης από τη Σπάρτη, στόχος είναι η ίδρυση σχολής Υφαντικής, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα, μιας και η συστράτευση δυνάμεων της περιοχής το ευνοεί.

Ακολούθως, ο κύριος Βερούτης καταπιάστηκε με τα έργα που υλοποιούνται στο δήμο Μονεμβασιάς, υπογραμμίζοντας τις μείζονος σημασίας εργασίες στη μαρίνα της περιοχής, οι οποίες αναμένεται να δώσουν νέα πνοή, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Νεάπολης, το οποίο παραδίδεται πλήρως ανακαινισμένο στους πολίτες. Φυσικά, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες συμβάσεις που υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη και αφορούν σε έργα περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ στο νομό. Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης σχολίασε ότι γίνονται πολλά έργα από την Π.Ε. Λακωνίας, τα οποία λόγω του κορωνοϊού δεν έχουν τύχει της επικοινωνιακής προβολής που τους αξίζει.

Στη συνέχεια, στο επίκεντρο της συνέντευξης του κυρίου Βερούτη στον FLY βρέθηκε το φυσικό αέριο, καθώς και η προοπτική μεταφοράς του στη Σπάρτη. «Κάναμε όλοι πολύ μεγάλο αγώνα, δώσαμε μια μεγάλη μάχη, για το φυσικό αέριο στη λακωνική πρωτεύουσα» απάντησε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης, προαναγγέλλοντας εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, μιας και στις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μία κρίσιμη συνάντηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Φυσικά, η υπογραφή για τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» δεν θα μπορούσε να λείπει από την κουβέντα με τον κύριο Βερούτη, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο εμβληματικό, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή συνέβαλε στη συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά πλέον σημασία έχει το ίδιο το έργο, το οποίο αναμένεται να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της Περιφέρειας.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης σχολίασε στον FLY τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα καταφέρουμε, τηρώντας τα μέτρα, να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.