Συνεδρίασε η Διοικούσα Επιτροπή της Ι.Μονής Συντζαφίου Χρυσάφων

Υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μον. & Σπάρτης, κ. κ. Ευσταθίου

Την Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, συνεδρίασε για πρώτη φορά στον Μητροπολιτικό Οίκο, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μον. & Σπάρτης, κ. κ. Ευσταθίου, η Διοικούσα Επιτροπή της νεοσυσταθείσης Ιεράς Μονής, Τιμίου Προδρόμου Συντζαφίου Χρυσάφων. Η εν λόγω Επιτροπή είχε εγκατασταθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, ημέρα της πανηγύρεώς της.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρός της, όρισε τα επί μέρους καθήκοντα εκάστου Μέλους της Επιτροπής, ώστε να διευκολυνθεί το εν γένει έργο της, που αφορά στη βελτίωση του αμαξιτού δρόμου προς αυτήν, στον καθαρισμό του εσωτερικού της χώρου, στη συντήρηση και την τμηματική αποκατάσταση των ερειπωμένων κτιρίων της, καθώς και στην προβολή του ιστορικού και της ανεκτίμητης προσφοράς της στο Γένος, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στα Μέλη της Επιτροπής, υπό του Σεβασμιωτάτου Προέδρου της έχουν ως ακολούθως :

· Κοντός Γεώργιος, πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν Διοικητής του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, Αντιπρόεδρος.

· π. Νικόλαος Κωνσταντάκης, Εφημέριος Χρυσάφων, Ταμίας και υπεύθυνος επικοινωνίας με την Υπηρεσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, για την προώθηση των θεμάτων της Ιεράς Μονής, που άπτονται της αρμοδιότητας της εν λόγω Υπηρεσίας.

· Παναγάκης Ιωάννης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρυσάφων, υπεύθυνος για έργα οδοποιίας και αναζήτησης χρηματικών πόρων, από τον Δημόσιο και ιδιωτικό Τομέα, για τη σύνταξη των σχετικών τεχνικών μελετών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.

· Κουφός Νικόλαος, Εκπαιδευτικός, θεολόγος και συγγραφέας, εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής και υπεύθυνος σύνταξης ενημερωτικών φυλλαδίων με το ιστορικό της Ιεράς Μονής και τη δημοσίευση κάθε εκδήλωσης και δραστηριότητας της Διοικούσας Επιτροπής.

· Βαρβιτσιώτη Ιωάννα, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσάφων, υπεύθυνη οργάνωσης πολιτιστικών και πνευματικών εκδηλώσεων, στον χώρο της Ιεράς Μονής, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της επαναλειτουργίας της.

Τα Μέλη της Επιτροπής, αποδέχθηκαν πρόθυμα τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο και Πρόεδρο κ. κ. Ευστάθιο για την εμπιστοσύνη και την τιμητική επιλογή τους, να προσφέρουν στο έργο της αναγέννησης της ιστορικής Ιεράς Μονής του Συντζαφίου και τέλος, υποσχέθηκαν ότι θα εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους για την ευόδωση των συλλογικών στόχων της Διοικούσας Επιτροπής.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δ. Ε.

Νικόλαος Ι. Κουφός