Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη του Κατάρ

Η χώρα μας συγκαταλέγεται σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τις αραβικές χώρες,

Η ενίσχυση και η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας και Κατάρ στον τομέα του τουρισμού ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της χώρας κ. Ali Khalfan Al-Mansouri.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε στον πρέσβη τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργούνται  την περίοδο αυτή στην Ελλάδα για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και υπογράμμισε ότι η  χώρα μας συγκαταλέγεται σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τις αραβικές χώρες, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον  συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών στην Ελλάδα.

Εξετάστηκε μάλιστα η προοπτική υπογραφής ενός νέου επικαιροποιημένου Μνημονίου Συνεννόησης και η ανταλλαγή τουριστικής τεχνογνωσίας, καθώς και η προώθηση της αεροπορικής συνεργασίας ιδίως σε σημαντικούς προορισμούς της Ασίας, όπου η χώρα μας δεν διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση, με στόχο την αύξηση την ταξιδιωτικών ροών.

Τέλος, συζητήθηκε και η πραγματοποίηση επίσκεψης της Υπουργού κας Κεφαλογιάννη στο Κατάρ, στο άμεσο μέλλον, στο πλαίσιο και της αξιοποίησης της συγκυρίας της ιδιαιτέρως επιτυχούς επισκέψεως του κ. Πρωθυπουργού στο Κατάρ.