Συνάντηση για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου «Open Mall» στην Τρίπολη

Στην Τρίπολη σχεδιάζεται η δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (open mall), έχοντας ως στόχο να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις, τόσο για τους εμπόρους, όσο και για τους κατοίκους και τους καταναλωτές.

Με συμμετοχή εμπόρων καταστηματαρχών, όπου έθεσαν πλήθος ερωτήσεων και προτάσεων, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που διοργάνωσαν ο Δήμος Τρίπολης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης «Ο Ερμής» την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την παρουσίαση του προγράμματος «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου – Open Mall».

Σκοπός της συνάντησης ήταν οι αρμόδιοι φορείς να συνδιαμορφώσουν την πρόταση του προγράμματος για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου με τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή ήδη είναι στο τελικό στάδιο των αστικών αναπλάσεων του κέντρου της Τρίπολης και οι αστικές αναπλάσεις και open mall είναι συνδυαστικές κινήσεις και αποσκοπούν στην ανάπτυξη της τοπικής εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας. Τόνισε ότι το πρόγραμμα είναι πολύ καλό, καθώς πραγματικά ενεργοποιεί και βοηθά τις επιχειρήσεις και τον εμπορικό κόσμο της περιοχής που αναπτύσσονται..

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Παναγιώτης Μαντάς επεσήμανε ότι με τη συνεργασία του Δήμου και του Επιμελητηρίου το πρόγραμμα θα βοηθήσει ουσιαστικά την εμπορική κίνηση, το εμπορικό κέντρο θα αποκτήσει ταυτότητα και θα αναδειχθεί η δυναμική που έχει η Τρίπολη. Η σύμπραξη των τριών φορέων αποδεικνύει για άλλη μια φορά την άψογη συνεργασία.

Πρόταση με αναπτυξιακό χαρακτήρα, που έχει ως στόχο να μεταλλάξει τον κεντρικό αστικό επιχειρηματικό ιστό της πόλης σε πρότυπο κέντρο εμπορίου, πολιτισμού και ψυχαγωγίας με απώτερο σκοπό όχι μόνο το εμπορικό κέρδος, αλλά την ενίσχυση της ανταγωνιστικής ταυτότητας της πόλης χαρακτήρισε το Πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, επισημαίνοντας πως η Διοίκηση του Επιμελητηρίου στηρίζει την πρόταση από την πρώτη στιγμή.

Στη πορεία της συζήτησης παρουσιάστηκε, από ομάδα εμπειρογνώμων η τεχνική πρόταση της κοινής οπτικής ταυτότητας καθώς και οι εφαρμογές έξυπνης πόλης που θα υλοποιηθούν στην περιοχή παρέμβασης.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τους σχεδιασμούς, θα υπάρξει οριοθέτηση στο υπάρχον εμπορικό κέντρο της Τρίπολης, πρόβλεψη για την ψυχαγωγία των παιδιών των επισκεπτών σ’ αυτό.

Επίσης, θα δημιουργηθούν οργανωμένες ενέργειες για marketing, που θα συνδέουν τις επιχειρήσεις μεταξύ τους, οι οποίες δεν θα είναι μόνο εμπορικές, αλλά και εστίασης(εστιατόρια, ταβέρνες κλπ) και καφετέριες.

Το όλο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του ΕΠΑνΕΚ και ο Δήμος Τρίπολης έχει σχεδιάσει ενέργειες αναβάθμισης-ανάπλασης των δημοσίων χώρων, καθώς και ενέργειες ανάδειξης κοινής ταυτότητας της εμπορικής περιοχής.

Βασική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή ενός ικανού αριθμού επαγγελματιών, τουλάχιστον 50 εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίοι εν τέλει , θα ωφεληθούν από τις δράσεις που θα αναπτυχθούν έτσι ώστε η περιοχή να είναι περισσότερο επισκέψιμη, να παρέχει περισσότερες υπηρεσίες κλπ.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα από την συνάντηση στο παρακάτω link

ή στο κανάλι του Δήμου Τρίπολης στο YouTube, «Ενημέρωση για τα ανοικτά κέντρα εμπορίου στην Τρίπολη».