Σύγχρονος εμπορικός προορισμός οι Μολάοι

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Μολάων

Οι Μολάοι είναι κωμόπολη του Νομού Λακωνίας και έδρα του καλλικρατικού Δήμου Μονεμβασίας. Ο οικισμός βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σπάρτης, χτισμένος σε υψόμετρο 200 μέτρων, δυτικά της ομώνυμης πεδιάδας. Το όνομα του οικισμού προέκυψε από παραφθορά της λατινικής λέξης mola που σημαίνει μύλος.

Αν και έχει σήμερα την όψη μιας τελείως σύγχρονης πόλης, υπάρχουν παράλληλα αρκετά σημεία της που μας πείθουν ότι έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στην ιστορία.

Τέτοια είναι: τάφοι και πλούσια μυκηναϊκά ευρήματα στη Θέση Γκαγκανιά, ο μεταλλευτικός ορυκτός πλούτος της στην ίδια θέση, ο λόφος Βίγκλα με λείψανα αρχαίας ακρόπολης στην κορυφή του, ο “παλιόπυργος”- ένα Μεσαιωνικό κτίσμα πάνω στον κοκκινωπό βράχο της Αγίας Παρασκευής, αλλά κυρίως το φαράγγι με την ονομασία Λάρνακας που διασχίζει την πόλη. Στο χώρο αυτό του φαραγγιού, ο οποίος μάλιστα διέθετε και δικό του πηγαίο νερό – από την πηγή την ονομαζόμενη “μάνα” – φαίνεται ότι αναπτύχθηκε ο πρώτος οικιστικός πυρήνας, ο οποίος αργότερα, στα Βυζαντινά χρόνια, εξελίχτηκε σένα αρκετά μεγάλο και οικονομικά εύρωστο οικισμό. Διέθετε μάλιστα και κάστρο, στο οποίο κατέφευγαν οι κάτοικοι σε περιπτώσεις εχθρικών επιδρομών και από το οποίο ήλεγχαν την πεδιάδα μέχρι τη Μονεμβασιά.

Οι Μολάοι είναι η πρωτεύουσα του νέου “Καλλικρατικού” Δήμου Μονεμβασίας. Αποτελεί το Διοικητικό Κέντρο ευρύτερης περιοχής διαθέτοντας Περιφερειακό Νοσοκομείο, Γηροκομείο- Άσυλο Ανιάτων, Πολεοδομικό Γραφείο, Αστυνομία, Γ.Ε.Φ.-Δ.Ο.Υ., Ειρηνοδικείο, Δασαρχείο, Κ.Ε.Π., Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δημόσια Βιβλιοθήκη, Τράπεζες (Alpha, Εθνική, Πειραιώς).

Στους Μολάους λειτουργούν Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, δύο Νηπιαγωγεία, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Ενιαίο Λύκειο & Λύκειο ΕΠΑ.Λ. Μαθητική Εστία και Κ.Δ.Α.Π.

Για τις αθλητικές δραστηριότητες υπάρχουν το Δημοτικό Στάδιο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το Δημοτικό Προπονητήριο καθώς και ανοικτά γήπεδα διαφόρων αθλημάτων.

Οι Μολάοι διαθέτουν σύγχρονο εμπορικό κέντρο με καταστήματα που καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού καταναλωτή.

Οι Μολάοι σήμερα αποτελούν σύγχρονο εμπορικό προορισμό καλύπτοντάς τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας και αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών που επισκέπτονται την Λακωνία.

Ξεκινήστε την μέρα σας με ένα απολαυστικό καφέ στην πόλη των Μολάων και επισκεφτείτε τα καταστήματα των Μολάων για να πραγματοποιήσετε τις καθημερινές σας αγορές.

Καθημερινά θα σας ενημερώνουμε για τις νέες αφίξεις στα καταστήματα μας, και τις προσφορές μας!!!

Τα καταστήματα μας λειτουργούν κανονικά με την φυσική παρουσία των πελατών μας εντός των καταστημάτων.

Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε την τοπική οικονομία!

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος                                   Ο Αντιπρόεδρος                    Η Γραμματέας
Περδικογιάννη Ευθυμία               Αμπέρτος Άκης                     Στρεβίνα Παναγιώτα