Ελαιόλαδο | Σταθερές στα 2,90 ευρώ οι τιμές στη Λακωνία

Τι αναφέρουν παράγοντες της αγοράς

Αρκετές ελαιοπαραγωγικές περιοχές ξεπέρασαν τα σημαντικά προβλήματα από το παγωμένο πέρασμα της «Μήδειας», όμως η σταθερή εικόνα των τιμών και η σχετικά «παγωμένη» αγορά για το προϊόν εξακολουθούν να μεταθέτουν την ελπίδα των παραγωγών για τη στιγμή που η αγορά εντός και εκτός θα απαλλαγεί από τους περιορισμούς της πανδημίας.

Παράλληλα, μετά και την ανακοίνωση των ποσών που διατίθενται στις περιφέρειες (20,95 εκατ. ευρώ) για το πρόγραμμα της δακοκτονίας από το υπουργείο Εσωτερικών, ανοίγει και πάλι η συζήτηση για έγκαιρη δρομολόγηση των διαδικασιών, αλλά και η ανάγκη που διατυπώνεται επί σειρά ετών για εκσυγχρονισμό της όλης διαδικασίας.

Τι γίνεται στη Λακωνία

«Να μη φτάσουμε στον Ιούνιο με τις ίδιες συζητήσεις, αφού ξέρουμε πού “πονάει” η κάθε περιοχή», ζήτησε και ο παραγωγός και ελαιοτριβέας Τάκης Ρενιέρης, όταν μάλιστα παράμετροι όπως η κλιματική αλλαγή είναι άγνωστο τι μπορεί να φέρουν το επόμενο διάστημα. Κατά τον ίδιο, στη Λακωνία, τα προβλήματα της «Μήδειας» δεν ήρθαν στο επίπεδο των αρχικών φόβων και εάν η άνοιξη κυλήσει ομαλά, η επόμενη περίοδος θα είναι καλή για τον νομό.

Οι τιμές δείχνουν σταθερές στα 2,90, αλλά παρατηρείται στασιμότητα στην αγορά από παραγωγούς και εμπόρους. «Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα, και εφόσον ανοίξει και η μαζική εστίαση και δεν έχουμε πλέον τον περιορισμό του ιού, το ελαιόλαδο θα διαγράψει θετική πορεία» τόνισε, ενώ σχολίασε θετικά την τιμή που, σε σύγκριση με πέρυσι, είναι υψηλότερη κατά περίπου 60 λεπτά.

ypaithros.gr