Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για το πατρινό καρναβάλι

Η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων το προσεχές Σαββατοκύριακο (9-10/03/2019) στην πόλη της Πάτρας προκαλεί «πονοκέφαλο» στους παροικούντες στο αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού. Στόχος τον αστυνομικών δυνάμεων της Πάτρας η διασφάλιση των αποκριάτικων εκδηλώσεων και η αποτροπή-αντιμετώπιση, ενδεχομένων περιστατικών βίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrastimes, η πικρή εμπειρία από παρόμοια γεγονότα στην πλατεία Γεωργίου πριν από μερικά χρόνια, σε συνδυασμό με το σκηνικό που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναγκάζει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να έχει ήδη επεξεργαστεί πιθανά σενάρια και τρόπους αντιμετώπισης τους.

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκονται η μεγάλη παρέλαση, η πλατεία Γεωργίου και ο μόλος της Αγίου Νικολάου, αλλά και γενικότερα τα σημεία όπου παρατηρείται τα τελευταία χρόνια πριν, κατά και μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων η μεγαλύτερη συγκέντρωση καρναβαλιστών και επισκεπτών.

Να σημειωθεί ότι για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων τάξης θα γίνει μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων στην Πάτρα, από κοντινές αστυνομικές Διευθύνσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ