Υλικά
2 μεγάλα σφιχτά μήλα
3-4 τρυφερά κλωνάρια σέλερι
1/2 φλ τσ καρύδια χοντροκομμένα
3 κ σ μαγιονέζα
5-6 κ σ λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και πιπέρι
φύλλα από τρυφερή σαλάτα για το σερβίρισμα
ραπανάκια για το γαρνίρισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε καλά, καθαρίζετε και κόβετε σε κυβάκια τα μήλα. Τα βάζετε σε μπολ με νερό και χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κομματάκια το σέλερι.
2. Στραγγίζετε τα μήλα και τα βάζετε σε μικρή λεκάνη. Τα ανακατεύετε με το σέλερι που πρέπει να είναι σε όγκο όσο και τα μήλα και προσθέτετε τα καρύδια. Αλατοπιπερώνετε.
3. Σε χωριστό μπολ, αραιώνετε τη μαγιονέζα με το κρασί και τη ρίχνετε στα μήλα. Τα ανακατεύετε ώστε να “τυλιχτούν” στη σάλτσα.
4. Στρώνετε μια σαλατιέρα με τα φύλλα της σαλάτας και μοιράζετε το μείγμα των μήλων. Στολίζετε με φετούλες από ραπανάκια και σερβίρετε.