Σαλάτα με ρεβίθια και σπανάκι

Μία ακόμα μοναδική συνταγή δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
300 γρ ρεβίθια
200 γρ τρυφερό σπανάκι
6-10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλ τσ φρέσκα φυλλαράκια κόλιανδρου ή άνηθου
1/4 φλ τσ αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
1.  Μουλιάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με 1/2 κ γλ μαγειρική σόδα. Το επόμενο πρωϊ τα ξεπλένετε, τα βράζετε και τα σουρώνετε.
2.  Πλένετε καλά και στραγγίζετε το σπανάκι. Διαλέγετε τα τρυφερά εσωτερικά του φύλλα, τα ψιλοκόβετε και τα ανακατεύετε με τα ρεβίθια. Κρατάτε μερικά μεγάλα και καλά φύλλα για να τα στρώσετε στη σαλατιέρα.
3.  Απλώνετε τη σαλάτα επάνω στα φύλλα, την περιχύνετε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και την πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια άνηθου και κόλιαντρου.