Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινική δίωξη και για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι κατηγορούμενη και επίσημα για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της

Ο κύβος ερρίφθη και πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι κατηγορούμενη και επίσημα για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας το 2019 και της 6 μηνών Ίριδας το 2021. Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Οι εισαγγελείς προχώρησαν στην άσκηση της ποινικής δίωξης αφού μελέτησαν το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αλλά και τις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν σύμφωνα με πληροφορίες ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου εκτός από το θάνατο της Τζωρτζίνας, ευθύνεται και για την αφαίρεση της ζωής των δύο άλλων παιδιών της.

Στην κρίση αυτή των εισαγγελικών λειτουργών βάρυνε αφενός η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακουκη – Καλόγρια, αλλά και το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία βαρύνεται ήδη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της της 9χρονης Τζωρτζίνας και φαίνεται να επιδεικνύει ένα κοινό μοτίβο δράσης, ένα modus operandi.

Για την υπόθεση του θανάτου της Μαλένας, της πρώτης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019, από τα στοιχεία της δικογραφίας, σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει, ότι το κοριτσάκι έφυγε πολύ ξαφνικά κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ το παιδί το είχε ξεπεράσει και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία. Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία. Μάλιστα οι γιατροί φέρονται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει όταν το παιδί είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

Όσον αφορά το 6 μηνών βρέφος την Ίριδα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κρίση των εισαγγελέων βάρυνε η ύπαρξη σημαδιών αίματος στο στόμα της όπως και η νεκρική ακαμψία, η οποία είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Η δικογραφία παραπέμφθηκε ήδη στην ανάκριση, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μετρά αντίστροφά ο χρόνος που η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να απολογηθεί και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, με την ίδια από την πρώτη στιγμή που έχει αποκαλυφθεί η συγκλονιστική αυτή υπόθεση να κρατά σταθερή υπερασπιστική γραμμή, αρνούμενη ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ