Ριζότο με μπρόκολο και μανιτάρια

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ ρύζι Αρμπόριο
400 γρ μπρόκολο, μόνο τα μπουκετάκια
200 γρ ανάμεικτα, φρέσκα καλλιεργήσιμα μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
5 φλ τσ ζωμό λαχανικών
2 κ σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα για πασπάλισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 10′ περίπου. Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
2. Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5′. Προσθέτετε λίγο λίγο το ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
3. Προσθέτετε το μπρόκολο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 5′ ακόμα.
Σερβίρετε το ριζότο ζεστό και πασπαλίζετε με πάπρικα.