Ρυζόγαλο Σμυρναίικο από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμα λαχταριστή συνταγή

Υλικά (για 6 άτομα)1 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα4 κ σ ρύζι τύπου καρολίνα3 κ σ νισεστέ2-3 κομματάκια κοπανισμένη μαστίχα με λίγη άχνη ζάχαρη2 φλ τσ ζάχαρηΤρόπος παρασκευής1.    Βράζετε το ρύζι με 2 ποτήρια νερό μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν και να χυλώσει. Διαλύετε το νισεστέ (άνθος αραβοσίτου) σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό και βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα να βράσει.2.    Προσθέτετε αμέσως τη ζάχαρη και ανακατεύετε ζωηρά. Αδειάζετε το χυλωμένο ρύζι μαζί με το διαλυμένο νισεστέ στην κατσαρόλα με το γάλα που βράζει.  Ρίχνετε την κοπανισμένη μαστίχα και ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα προς μια κατεύθυνση.3.    Μόλις αρχίσει το ρυζόγαλο να χυλώνει το αδειάζετε σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια ή σε ένα μεγάλο. Τοποθετείτε τα μπολάκια σε ένα βαθύ ταψί στο οποίο έχετε βάλει νερό που να τα καλύπτει μέχρι τη μέση.4.    Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο με αντιστάσεις και ψήνετε για 15’περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.