Ρεπορτάζ Fly | Στο 1.90 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης

Ασμάτογλου στην πρωινή ζώνη του σταθμού: «35% μείωση στη βενζίνη κυρίως στις αργίες – Πτωτικά κινήθηκε και το πετρέλαιο θέρμανσης»

Ρεπορτάζ για τις αυξήσεις που καταγράφονται στις τιμές της αμόλυβδης πραγματοποίησε σήμερα ο Fly, με τον κύριο Ασμάτογλου να δηλώνει εκ μέρους της ΠΟΠΕΚ, στην πρωινή ζώνη του σταθμού και τον Χάρη Βασιλάκο, ότι η μέση τιμή που καταγράφεται αυτές τις ημέρες είναι το 1.90 ευρώ.

Διακυμάνσεις καταγράφονται τον τελευταίο χρόνο στα καύσιμα, οι οποίες είναι ανακόλουθες αναφορικά με το αργό πετρέλαιο, το οποίο υποχωρεί μεν αλλά το διυλισμένο προϊόν δεν ακολουθεί ανάλογη πορεία, σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι οι αυξήσεις είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης, αλλά και προϊόν της ύφεσης που βιώνει η χώρα το τελευταίο διάστημα, καθώς οι πληθωριστικές τάσεις επιδρούν και στο καύσιμο.

Ο κύριος Ασμάτογλου υποστήριξε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς οι τιμές προκύπτουν από κέντρα του εξωτερικού και η Ελλάδα εναρμονίζεται.

Τέλος, αναφορικά με την κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης δήλωσε στον Fly ότι η πορεία ήταν πτωτική λόγω καλοκαιρίας αλλά και κρίσης, καθώς ήταν μειωμένη η αγοραστική δύναμη του κόσμου. Μάλιστα, έκανε λόγο για μείωση στην κατανάλωση της τάξεως του 35% κυρίως στις αργίες.