Ρεπορτάζ Fly για την έξαρση ασθενειών από κουνούπια

Εύη Παπαγεωργίου: "Δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα ούτε νοσηλεύεται κάποιο περιστατικό στις νοσηλευτικές μονάδες του νομού"

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυξάνεται φέτος ο κίνδυνος ασθενειών όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, δεδομένου του πληθυσμού των κουνουπιών, ο οποίος πολλαπλασιάστηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Το συγκεκριμένο φαινόμενο καταγράφηκε σε περιοχές της Μακεδονίας, όπου το επόμενο διάστημα αναμένονται και υψηλές θερμοκρασίες, ωθώντας το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε ανάλογες συστάσεις προς τους αρμόδιους φορείς.

Το τελευταίο διάστημα, φήμες για έξαρση ασθενειών που προκαλούνται από κουνούπια κυκλοφόρησαν και στο νομό Λακωνίας. Για το θέμα αυτό, ο Fly επικοινώνησε με τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου του νομού, Εύη Παπαγεωργίου, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα στη Λακωνία ούτε νοσηλεύεται κάποιο παιδί ή ενήλικος στις νοσηλευτικές μονάδες για αυτό το λόγο. Ως εκ τούτου, δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας, καθώς όσα διακινούνται το τελευταίο διάστημα στη Σπάρτη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.