Ένα το ραντεβού τελικά με τη διυπουργική στο ΥπΑΑΤ

Θερμή ήταν η νύχτα που μας πέρασε στα μπλόκα. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το δημοσίευμα του ΑγροΤύπου και το σάλο που ξέσπασε στα μπλόκα της Πανελλαδικής, το ΥπΑΑΤ ακύρωσε το (δεύτερο) προγραμματισμένο για την 1 το μεσημέρι ραντεβού με αγρότες από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και θα δεχθεί μόνον, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, τους αγρότες της Πανελλαδικής στις 6:30 το απόγευμα.

Σημειωτέον ότι οι αγρότες που επρόκειτο, όπως έγραψε χθες ο ΑγροΤύπος, να δουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στη 1 το μεσημέρι, μετά την ακύρωση του ραντεβού τους, συνεδρίασαν χθες στο Πολύκαστρο και αποφάσισαν να μην κατέβουν στην Αθήνα ομαδικά. Βέβαια, όπως μαθαίνει ο ΑγροΤύπος, ήδη αγρότες από το Τρίλοφο ξεκίνησαν για Αθήνα, με τελικό προορισμό το ΥπΑΑΤ.

Όπως έγραψε χθες ο ΑγροΤύπος, αναβρασμός επικράτησε από την Τρίτη το απόγευμα στο μπλόκο Νίκαιας και στο Λευκώνα, με αφορμή ορισμένες πληροφορίες και διαρροές, ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, «έβαλε» στο πρόγραμμά του ακόμα ένα ραντεβού με Θεσσαλούς, για σήμερα Πέμπτη, πριν τη μεγάλη διϋπουργική συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής, που έχει οριστεί για τις 18.30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε την Τετάρτη το απόγευμα με το υπουργικό γραφείο από το οποίο, μας επιβεβαίωσαν μεν την ύπαρξη της εν λόγω συνάντησης (13.00 το μεσημέρι), ωστόσο όπως μας εξήγησαν «δεν έχει καθοριστεί με ακρίβεια η σύνθεση της αντιπροσωπείας των Θεσσαλών κι αν τελικά θα είναι και αγρότες σε αυτή».

Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, σημειώνουν ότι εδώ και λίγες ημέρες γίνεται προσπάθεια από συναδέλφους τους από διάφορες περιοχές της χώρας (κυρίως Μακεδονία και Θεσσαλία), να κλείσουν συνάντηση με τον υπουργό, πριν τη μεγάλη διϋπουργική της Πέμπτης. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν «οι εν λόγω αγρότες δεν έχουν κατεβεί καν στα φετινά μπλόκα».

Παράλληλα, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος των αγροτών Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, από το μπλόκο Λευκώνα, που συντάσσεται με τη Νίκαια κατήγγειλε ότι «τις τελευταίες ώρες παίζεται παιχνίδι σε βάρος μας, το οποίο υποκινείται από τον κ. Φάμελλο του Υπ. Περιβάλλοντος, με στόχο να γίνει συνάντηση πριν τη διϋπουργική και να επικοινωνηθεί στο κοινό ότι όλα πήγαν καλά και και οι αγρότες είναι ικανοποιημένοι». Μάλιστα, ο Στέργιος Λίτος μας είπε ότι πρόκειται για αγρότες από το παλιό μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια.

Σημειώνεται πάντως ότι από τη μεγάλη διϋπουργική συνάντηση με τους αγρότες θα απουσιάσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος από νωρίς το πρωί της Πέμπτης αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.