“Δεν είναι υποχρεωμένη η Πολιτεία να διατηρήσει το ΤΕΙ Σπάρτης λόγω της δωρεάς”

Το θέμα του ΤΕΙ Σπάρτης σχολίασε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook η κυρία Τασία Κανελλοπούλου, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:

Εψαξα λίγο αυτές τις μέρες το θέμα του ΤΕΙ Σπάρτης και προσπάθησα να δω τί ακριβώς συμβαίνει. Ο υπεύθυνος του ΤΕΙ Σπάρτης με τον οποίο μίλησα τηλεφωνικά, μου μίλησε με κατηγορηματικό τρόπο και με διαβεβαίωσε ότι όσα αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου ( αυτά που διαβάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην επιστολή της αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα προς τον Υπουργό Παιδείας ) δεν στοχεύουν στην υποβάθμιση του ΤΕΙ Σπάρτης , αλλά αντίθετα γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση του εδώ Τμήματος. Προσωπικά δεν έχω λόγους να μην πιστέψω κάποιον από τους δύο , αλλά δεν ξέρω ποιόν. Συνεχίζοντας την έρευνά μου είδα ότι στην προκήρυξη για πρόσληψη επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών, για το ΤΕΙ Σπάρτης προκηρύσσονται για το Τμήμα της Σπάρτης 338 ώρες για το έτος 2015-2016 ( εκ των οποίων 38 για τα εργαστήρια) ενώ στο Τμήμα Τεχνολόγίας Τροφίμων της Καλαμάτας προκηρύσσονται 5 ώρες επιστημονικών συνεργατών ( που σημαίνει ότι το Τμήμα έχει μόνιμο προσωπικο ΔΕΠ) και 150 ώρες εργαστηριακού προσωπικού, που σημαίνει ότι τα εργαστήρια λειτουργούν σε πλήρη ανάπτυξη. Μήπως κάποιος θεσμικός παράγοντας θα πρέπει να διερευνήσει που οφείλονται αυτές οι διαφορές; Ποιό είναι το αιτιολογικό αυτής της διαφοροποίησης; Μήπως και τα ΜΜΕ του τόπου μας θα πρέπει να πιέσουν για εξηγήσεις; Βέβαια δεν σας κρύβω ότι ψάχνοντας και το νομικό πλαίσιο της δωρεάς, πιστεύω ότι είναι εντελώς ανοχύρωτος ο δωρητής , σε σχέση με την υποχρέωση της Πολιτείας να διατηρήσει το Ιδρυμα λόγω της δέσμευσης που έχει αναλάβει έναντι της δωρεάς. Κατά τα άλλα περιμένουμε επενδυτές!!!

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στον αέρα του FLY η κυρία Κανελλοπούλου για το θέμα του ΤΕΙ Σπάρτης και όχι μόνο! 

{youtube}7ckImqHHdiM{/youtube}