Δήμος Λεβεντάκης: “Χαιρετίζουμε όσους μας ψήφισαν”

1. Ο συνδυασμός μας και όσοι μας υποστήριξαν, δώσαμε τη μάχη, σε συνθήκες μεγάλης ρευστότητας όσον αφορά το συσχετισμό δυνάμεων, όπου η αγανάκτηση δε συνδέεται με τη ριζική αλλαγή πολιτικής, με κυρίαρχους τους μηχανισμούς ενσωμάτωσης

και με την ανάμειξη επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αντιμετωπίσαμε την υπονόμευση, τις διαδόσεις ότι δε θα μπορέσουμε να συγκροτήσουμε συνδυασμό, τις προβλέψεις περί εκλογικής εξαφάνισής μας , την επιχείρηση να φτιαχτεί νέο δίπολο Αργειτάκου – Βαλιώτη στη θέση του παλιού (Αργειτάκου – Φούρκα). Σε αυτές τις συνθήκες αντέξαμε, διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας σε σχέση με την εκλογική μας δύναμη στις εκλογές του Ιούνη το 2012, εκλέξαμε έναν δημοτικό σύμβουλο. Δεν υποκύψαμε, δώσαμε αγώνα σκληρό μα και ωραίο, που δημιουργεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια.
Χαιρετίζουμε όσους  μας ψήφισαν, σε πείσμα όλων των δυσκολιών και των πιέσεων.
Ιδιαίτερα σημειώνουμε τη συμβολή της νεολαίας στη μάχη που δώσαμε.
Συνεχίζουμε, πιστοί σε όσα διακηρύξαμε, πάντα με το λαό και σε πλήρη διαχωρισμό από κάθε τι αντιλαϊκό.

2. Η μάχη δεν τελείωσε γιατί την ερχόμενη Κυριακή έχουμε Ευρωεκλογές και πρέπει να σημειωθεί και στο Δήμο Σπάρτης σοβαρή ενίσχυση και άνοδος του ΚΚΕ.
Όλοι εμείς οι υποψήφιοι, οι ψηφοφόροι της Λαϊκής Συσπείρωσης και πολλοί άλλοι ακόμα κάνουμε τη νύχτα μέρα για την υπερψήφιση του ΚΚΕ, με το ψηφοδέλτιο του στο χέρι. Να σκεφτούμε με βάση την «επόμενη μέρα» και να καταδικάσουμε την ΕΕ, να μην επιβραβεύσουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αντιλαϊκή πολιτική τους και να μην ξεγελαστούμε από  το ΣΥΡΙΖΑ.

3. Όσον αφορά το β΄ γύρο:
Στο Δήμο Σπάρτης δεν υπάρχει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά ούτε και κάποιο άλλο που να μας εκφράζει και να μας εκπροσωπεί.
Η εκλογική μάχη είναι ενιαία, όπως άλλωστε και η αντιλαϊκή πολιτική, άρα το κριτήριο της ψήφου είναι ενιαίο.
 Στη γραμμή της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης και διαχείρισης προσμετρώνται και οι δύο συνδυασμοί που πέρασαν στο β΄ γύρο και αυτό ανεξάρτητα από το πώς ονομάζονται ή τιτλοφορούνται.
Οι όποιες διαφορές στα πρόσωπα ή στα συνθήματα δεν πρέπει να κρύβουν την ουσία. Είναι πλήθος οι δήμαρχοι που επιλέχθηκαν με βάση το μικρότερο κακό, δοκιμάστηκαν και ενσωματώθηκαν.
Πολύ δε περισσότερο που κατά την προεκλογική περίοδο, αποδείχτηκε καθαρά το βάσιμο της κριτικής μας και στους δύο συγκεκριμένους συνδυασμούς με βάση τις ίδιες διακηρύξεις και πρακτικές.
Δεν πρέπει λοιπόν σε κανέναν από τους δύο να δώσει ο λαός λευκή επιταγή και να το πληρώσει στη συνέχεια.
Όπως, λοιπόν, κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια καλούμε το λαό να εκφράσει την αντίθεσή του με κάθε πρόσφορο τρόπο (λευκό ή άκυρο).

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ
Επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο Σπάρτης