“Στο περιθώριο όσοι εκφοβίζουν τους αγωνιστές”

“Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γιάννης Ρίτσος» ενημερώθηκε από ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής,

για την απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ. της από τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.

Πιο συγκεκριμένα,αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής ότι την Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του συλλόγου παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ,  προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο! Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γιάννης Ρίτσος» δηλώνει ότι κανένας δεν μπορεί να παρεμποδίσει την ελεύθερη και δημοκρατική συνδικαλιστική δράση.

Λυπούμαστε κάποιοι που οργανώνονται έξω από τα συλλόγους και τα σωματεία και θέλουν να περάσουν στους αγωνιζόμενους,τους εργαζόμενους,στους ανέργους ότι μόνο η υπακοή στη διοίκηση και στην αντιλαϊκή πολιτική θα τους σώσει.

Επιπλέον η έννοια του συνδικαλισμού και της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων για τη διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων είναι κάτι ξένο και αντιμετωπίζεται με τη βία ,την αστυνομία και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΕΣΘΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΕ ,ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ,ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.