Σαμαράς: “Εμείς πασχίζουμε να φέρουμε επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να τις διώξει”

Οξεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υπονόμευση της προοπτικής της χώρας και κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες καταστροφολόγους».

Κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η τρικομματική κυβέρνηση,  παρά τις επιμέρους ιδεολογικές διαφωνίες, έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες να σταθεροποιήσει τη χώρα που βρίσκεται στον αστερισμό της ανάκαμψης. «Όλοι μαζί κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια» επισήμανε.

«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια στον αστερισμό του ‘Grexit’, αλλά του ‘Greekovery’ αυτή την ανατροπή κάποιοι επαγγελματίες καταστροφολόγοι δεν μπορούν να την χωνέψουν. Την ανατροπή την ομολογούν όλοι εκείνοι που μας είχαν τελειωμένους πριν ένα χρόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην πρόοδο της κυβέρνησης, τόνισε για το ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό κάποιοι δεν το αντέχουν… δεν είναι μόνο μικροψυχία, φτάνει στα όρια της υπονόμευσης της χώρας».

«Σε μία χώρα με ανεργία 27% δεν είναι υπονόμευση να διώξουν τους επενδύτες, να πρωτοστατούν σε ματαίωση επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων, να πασχίζουν να μην καταφέρουμε να βγούμε από το μνημόνιο; Εμείς δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. (…) Εμείς πασχίζουμε να φέρουμε επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να διώξει επενδύσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την έκθεση του ΔΝΤ που επισημαίνει λάθη στο πρώτο δανειακό πρόγραμμα ο κ. Σαμαράς παρατήρησε ότι «τώρα τελευταία κάποιοι ανακάλυψαν το λάθος, και ζητούν συζήτηση στη Βουλή, θα την έχουν τη συζήτηση στην ώρα τους».

Διευκρίνισε ότι τα σφάλματα στην πρώτη δανειακή σύμβαση τα επισήμανε και η ΝΔ ως αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή. «Δεν στηρίξαμε και εμείς το πρώτο μνημόνιο, γιατί ήταν λάθος η συνταγή. Στηρίξαμε όμως διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις και κάναμε και προτάσεις. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για τη ζημία και τα λάθη που έχουν γίνει, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά» παρατήρησε. Πρόσθεσε ότι η στρατηγική Καραμανλή έχει δικαιωθεί πλήρως.

Προειδοποίησε ότι ως χώρα πρέπει να βιαστούμε να προλάβουμε την κοσμογονία γιατί η Ελλάδα είναι προνομιακό σημείο στο χάρτη, αλλά δεν είναι το μόνο.

«Το μόνο μελανό σημείο των τελευταίων χρόνων είναι οι νεοναζί» είπε ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπηρετεί τους νεοναζί που περιμένουν στη γωνία, όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες».

«Η χώρα αυτή θα ξανασταθεί στα πόδια της, θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο. Η Ελλάδα με βήματα αποφασιστικά με σχέδιο, σηκώνει κεφάλι» ανέφερε ο κ. Σαμαράς κλείνοντας την ομιλία του.

Τη διαβεβαίωση ότι η επένδυση στη Χαλκιδική θα γίνει, παρά τις αντιδράσεις, έδωσε ο πρωθυπουργός πριν την ομιλία του σε κατοίκους της περιοχής που υποστηρίζουν την επένδυση.

{youtube}srGBCGVngP0{/youtube}