Ψαροκεφτέδες σχάρας από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμη μοναδική συνταγή

Υλικά για 4-5 άτομα
1 κιλό φιλέτα, από κατεψυγμένο μπακαλιάρο, πέρκα ή άλλο μεγάλο ψάρι
2 κ σ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ τσ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 φλ ξερά ψίχουλα από ψωμί ολικής ή γαλέτα
2 αυγά
1 κ σ κόρν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κ σ λευκό κρασί
1/4 φλ τσ μαϊντανό ψιλοκομμένο και κλωνάρια για στόλισμα
1 κ σ φρέσκο χυμό λεμόνι
1 φλ τσ καλαμποκένιο κίτρινο σιμιγδάλι
αλάτι και πιπέρι
φετάκια λεμόνι για στόλισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Ψιλοκόψτε το ψάρι ή λιώστε το στο μπλέντερ. Σε μπολ βάλτε το λιωμένο ψάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, τα ψίχουλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα,
το διαλυμένο κόρν φλάουρ, το μαϊντανό, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
2. Ζυμώστε το μείγμα για να ενσωματωθούν τα υλικά. Με κουτάλι που θα το βουτάτε σε παγωμένο νερό, παίρνετε κουταλιές από το μείγμα, τις περνάτε από το σιμιγδάλι και τις
τοποθετείτε επάνω σε λαδόκολλα που έχετε στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου.
3. Σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη, πιέστε τους ψαροκεφτέδες να γίνουν σαν μπισκότα και αφήστε τους στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ζεστάνετε το γκριλ του φούρνου σας
και βάλτε μια άλλη λαμαρίνα να κάψει.
4. Προσεκτικά, αφαιρέστε την μεμβράνη και γλιστρείστε τη λαδόκολλα με τους ψαροκεφτέδες στη ζεσταμένη λαμαρίνα. Ψήστε για 7′-8′ από κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσουν
Σερβίρετε στολίζοντας με κλωνάρια μαϊντανού και φετάκια λεμόνι.