Μετράμε αντίστροφα και υποδεχόμαστε το 2020 στη Βαμβακού!

Φέτος, για πρώτη φορά δίνουμε το πρωτοχρονιάτικο ραντεβού μας στη Βαμβακού! Ελάτε να αποχαιρετήσουμε τη δεκαετία που φεύγει και να υποδεχθούμε μία νέα, δημιουργώντας τις πρώτες αξέχαστες αναμνήσεις, μέσα από μία σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο βουνό και το χωριό.

Όλο το πρόγραμμα των Χριστουγέννων εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την ομάδα Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Η μαγική ατμόσφαιρα των εορτών πλημμυρίζει το σχολείο της Βαμβακούς!
Ένας καρυοθραύστης στη Βαμβακού!

Η βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι έρχεται στο σχολείο της Βαμβακούς, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, στις 16:00, και φέρνει μαζί της το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης», σε μία θεατρική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών.

Συντελεστές: Θεατρική Ομάδα Τόπι
Διασκευή – σκηνοθεσία: Πλειώνης Δημήτρης
Μουσική: Νάσσος Σωπύλης
Σκηνικά -κοστούμια: Μαρίνα Πανηγυράκη
Φωτογραφίες: Γιώργος Κοκονός
Παίζουν: Κωνσταντίνος Δανίκας | Μαρίνα Πανηγυράκη | Μαρία Πίγκου | Δημήτρης Πλειώνης
Βασισμένο στο κείμενο του Ε.Τ.Α Χόφμαν
Εισιτήριο: 10 ευρώ
?Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά 6-12 ετών και οικογένειες

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου
12:00-14:00 Βρες βότανα στη Βαμβακού. Ελάτε να μάθουμε τα βότανα της Βαμβακούς, τις ιδιότητές τους και να φτιάξουμε το δικό μας μείγμα βοτάνων.
Σχεδιασμός: Κ. Κουτρουμπή

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου
12:00-14:00 Γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Ο βοηθός του Άγιου Βασίλη κάνει μία στάση στη Βαμβακού και σας περιμένει να γράψετε μαζί γράμματα και να του τα στείλετε. Άραγε θα προλάβουν να φτάσουν;
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: Φ. Καλομοίρη

Πέμπτη 02 Ιανουαρίου
12:00-14:00 Χορός και θέατρο για γονείς και παιδιά. Δημιουργικά θεατρικά και κινητικά παιχνίδια αναπτύσσουν την επικοινωνία γονέων και παιδιών ηλικίας 3-10 ετών.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: Φ. Καλομοίρη

Μουσική, χορός, τραγούδι και λαχταριστά εδέσματα θα σας συντροφεύσουν έως τις πρώτες μέρες του νέου έτους. Εορταστικό μενού, μυρωδάτα γλυκά, καφές, ροφήματα και μία εξαιρετική λίστα κρασιών σας περιμένουν να τα απολαύσετε.
The Smooth Tones στο Βουρέικο για μία μουσική βραδιά!

Νότες από το παρελθόν θα ντύσουν το εστιατόριο-καφέ Βουρέικο, στη Βαμβακού, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 21:00. Οι Smooth Tones σε αγαπημένες μελωδίες του χθες προετοιμάζουν το κλίμα για την αλλαγή του έτους, μερικές νύχτες πριν εκπνεύσει το 2019. Tο εορταστικό σκηνικό συμπληρώνεται με μοναδικές μυρωδιές, λαχταριστά εδέσματα και καλό κρασί.
Δείτε περισσότερα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Βουρέικο!

Στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, σας περιμένουμε να υψώσουμε τα ποτήρια και να πιούμε στην υγεία μίας νέας δεκαετίας που ξεκινά. Για πρώτη φορά μετράμε αντίστροφα στο Βουρέικο και υποδεχόμαστε ένα νέο έτος, το 2020.
Σας ευχόμαστε καλή Πρωτοχρονιά!
Κάνουμε ποδαρικό στο 2020

Τετάρτη 01 Ιανουαρίου
?21:00 Βραδιά αφιερωμένη στο λαϊκό τραγούδι. Την πρώτη ημέρα του 2020, το Βουρέικο γιορτάζει και σας προσκαλεί σε ένα γαστρονομικό ταξίδι με καλό κρασί και αθάνατες μελωδίες της λαϊκής μουσικής σκηνής μέσα από το ραδιόφωνό του.
Πέμπτη 02 Ιανουαρίου
? 16:00 Ένα γλυκό απόγευμα στη Βαμβακού. Η σεφ του Βουρέικου παρουσιάζει μία μοναδική λίστα με γλυκά που ερεθίζουν τον ουρανίσκο.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, ισχύουν οι τιμές του μενού. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2731-0-27964.
Μην χάσετε την ευκαιρία να συνδυάσετε τις χριστουγεννιάτικες πολιτιστικές μας εκδηλώσεις με αθλητικές δραστηριότητες στο βουνό.

Μην ξεχνάτε…

Μέχρι το τέλος του μήνα, στηρίζουμε την Κιβωτό του Κόσμου και προσφέρουμε σε όσους το έχουν ανάγκη. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, φάρμακα ευρείας χρήσης και είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης, δεκτές γίνονται δωροεπιταγές από καταστήματα ρούχων, αθλητικών ειδών και super market.
Επιπλέον ειδικά δρομολόγια ΚΤΕΛ προς και από τη Βαμβακού για τις ημέρες των εορτών!