Στο κόκκινο η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο

Συλλήψεις σε Περιφερειακές Ενότητες

Συνελήφθησαν, χθες (4.7.2022) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 28 και 36 ετών, αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από την 6.5.2022 έως την 28.6.2022, διέπραξαν -1- περίπτωση κλοπής σε οικία, οπού αφαίρεσαν κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο, καθώς και -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία. Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε, ενώ κατασχέθηκε και όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία, Ηλεία και Πιερία
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης Μεσσηνίας, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (3.7.2022) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, 38χρονος αλλοδαπός, ενώ κατηγορούνται ακόμη τρία (3) άτομα, -2- αλλοδαποί, ηλικίας 48 και 56 ετών, καθώς και 58χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, την 3.7.2022 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, ο ανωτέρω, μαζί με 48χρονο συνεργό του, διέρρηξαν -2- οχήματα όπου αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, ταξιδιωτικά έγγραφα και είδη ένδυσης.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, εντόπισαν όχημα όπου επέβαιναν οι ανωτέρω. Στη θέα των αστυνομικών, ο 48χρονος εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός, ενώ ο 38χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν τα ανωτέρω αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 25.6.2022 έως και προχθές (3.7.2022), οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε σημεία παραθερισμού πολιτών, ενώ στα σημεία αυτά μετέβαιναν με όχημα το οποίο τους είχε παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό, από τον 58χρονο ημεδαπό.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, είχαν διαπράξει επιπλέον -7- περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -8.000- ευρώ.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, για την καλλιέργεια της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, που εντοπίσθηκε στην Αρκαδία
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σε συνέχεια του από 13.9.2020 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τον εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στην Αρκαδία και την κατάσχεση συνολικά -171- δενδρυλλίων κάνναβης, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των καλλιεργητών.

Πρόκειται για 60χρονο ημεδαπό και 39χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.