Προέγκριση για 6μηνη παράταση στην ανάπλαση της Παλαιολόγου

Γεωργαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης: «Εφόσον λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, τον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο στο 90%» - Βαρζακάκος: «Εκτιμώ ότι το έργο θα οδηγηθεί σε διάλυση»

Ιδιαίτερα κατατοπιστική ήταν η χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, η οποία είχε ως μοναδικό θέμα την ανάπλαση της Παλαιολόγου, ύστερα από αίτημα του συνόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

«Το ζητούμενο είναι να βρούμε λύσεις και κοινή συνισταμένη σε ένα έργο που έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες», σημείωσε εισαγωγικά μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, ενώ ακολούθησε εκτενής αναφορά των γεγονότων από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δια στόματος του κυρίου Βαρζακάκου και της κυρίας Καρακίτσου, με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και τον κύριο Μουζακιώτη να δίνει επίσης το «παρών» αλλά και τη δική του διάσταση για τη μελέτη της ανάπλασης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εργολάβος της ΔΟΜΗΚΑΤ και ανάδοχος του έργου, κύριος Νίκος Γεωργαλής, ο οποίος τόνισε ότι από την αρχή έβρισκε μόνο τρικλοποδιές και όχι λύσεις. Χαρακτήρισε κομβικό για την εξέλιξη της ανάπλασης το θέμα της προκαταβολής που είχε αρχικά προκύψει και υπογράμμισε ότι έχει δικαιωθεί σε μία σειρά θεμάτων που έχει θέσει εδώ και καιρό. «Αν αναρωτιέστε γιατί καθυστερεί η ανάπλαση της Παλαιολόγου, είναι γιατί δεν έχω πάρει απάντηση σε σημαντικά ερωτήματα, για να μπορέσω να συνεχίσω, καθώς το έργο πάσχει μελετητικά. Η καθυστέρηση του έργου είναι τρομερή ζημιά για εμάς» σημείωσε με έμφαση και στη συνέχεια διάβασε στο Δημοτικό Συμβούλιο την προέγκριση της εξάμηνης παράτασης που έλαβε για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2024, κάτι που επιβεβαιώνει ότι «υιοθετήθηκαν όσα έλεγα από την αρχή». Τέλος, για το μέλλον της ανάπλασης ανέφερε «εφόσον λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, εμείς μπορούμε μέχρι τον Οκτώβριο να έχουμε ολοκληρώσει το έργο σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό που προσεγγίζει το 90%», απαντώντας στη συνέχεια για όσα του καταλογίζουν σχετικά με τις κακοτεχνίες που καταγράφονται.

Η κυρία Καρακίτσου σχολίασε από την πλευρά της ότι «με αυτούς τους ρυθμούς δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε το χρόνο ολοκλήρωσης του έργου», ενώ ο κύριος Βαρζακάκος εκτίμησε ότι το έργο θα οδηγηθεί σε διάλυση, καθώς ο εργολάβος δεν θα τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη ζημία του δήμου.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων προς όλες τις πλευρές.

Δείτε το video από τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.