Υλικά (για 6-8 άτομα)
1 σκαρόλα (κατσαρό πράσινο μαρούλι)
1 αντίδι μικρό
2-3 φρ κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό αβοκάντο
7-8 ντοματίνια
3-4 αυγά (από τα τσουγκρισμένα του Μ. Σαββάτου)
1 κ σ κουκουνάρι καβουρντισμένο
4-5 κ σ ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα μπαλάκια τυριού
100 γρ φρέσκο ανθότυρο
150 γρ κατίκι Δομοκού
50 γρ φέτα ημίσκληρη, ψιλοτριμμένη
1 φρ κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ σ ελαιόλαδο
ελάχιστο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής, για τα μπαλάκια τυριού
Ρίχνετε τα τυριά σε ένα μπολ και προσθέτετε το λάδι, το κρεμμυδάκι και το πιπέρι. Ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας ή με πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα αραδιάζετε σε ένα πιάτο το οποίο έχετε λαδώσει ελαφρώς. Τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο για να σφίξουν.
Τρόπος παρασκευής της σαλάτας.
1. Πλένετε καλά τα λαχανικά, τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Τα τοποθετείτε σε βαθειά σαλατιέρα, απλωτή, με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
2. Καθαρίζετε το αβοκάντο και το περνάτε αμέσως με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσει. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτετε στη σαλατιέρα.
3. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα μπαλάκια του τυριού, το κουκουνάρι, πασπαλίζετε με το πιπέρι, μοιράζετε τα αυγά κομμένα στα 4 και τα ντοματίνια και σερβίρετε σαν συνοδευτικό του αρνιού, με τις μυρωδάτες πατάτες και καλό κρασί από τους ελληνικούς αμπελώνες!