Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός εικονολήπτης του Fox News

Ο εικονολήπτης του αμερικανικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News Πιερ Ζακρέφσκι σκοτώθηκε στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Συνόδευε τον δημοσιογράφο Μπέντζαμιν Χολ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν το όχημά τους δέχθηκε πυρά στη Χορένκα, κοντά στο Κίεβο.

Η ανακοίνωση της CEO του Fox News

«Με μεγάλη λύπη και βαριά καρδιά μοιραζόμαστε τα νέα σήμερα το πρωί σχετικά με τον αγαπημένο μας εικονολήπτη Πιερ Ζακρέφσκι. Ο Πιερ σκοτώθηκε στη Χορένκα, έξω από το Κίεβο της Ουκρανίας», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News, Σούζαν Σκοτ.

«Ο Πιερ ήταν ένας φωτογράφος εμπόλεμης ζώνης που κάλυψε σχεδόν κάθε διεθνή ιστορία για το Fox News από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν και τη Συρία κατά τη μακρά θητεία του μαζί μας. Το πάθος και το ταλέντο του ως δημοσιογράφος ήταν απαράμιλλα» πρόσθεσε.

Ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Γερασένκο επιβεβαίωσε την είδηση, ενώ ανέφερε ότι εκτός του καμεραμάν σκοτώθηκε και μια Ουκρανή δημοσιογράφος, η Αλεξάνδρα Κουρνίσοβα.

«Ρώσοι φασίστες συνεχίζουν να σκοτώνουν δημοσιογράφους. Ο Πιερ Ζακρέβσκι, Ιρλανδός εικονολήπτης του τηλεοπτικού καναλιού FoxNews, και η Ουκρανή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Κουρνίσοβα σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού από ρωσοφασιστικές δυνάμεις στο βορειοανατολικό τμήμα του χωριού Γκορένκα. Ο συνάδελφός τους, ο δημοσιογράφος του FoxNews, Μπέντζαμιν Χολ, τραυματίστηκε, αλλά επέζησε. Οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν μέρος της κνήμης του» ανέφερε μάλιστα.